زندگی یک گیک

خاطرات مختصری از علایق یک گیک

زندگی یک گیک

خاطرات مختصری از علایق یک گیک

پیوندهای روزانه

اجرای سیستم عامل کروم از طریق فلش درایو

چهارشنبه, ۲۴ آبان ۱۳۹۱، ۰۵:۳۳ ب.ظ

سیستم عامل کروم هنوز در بین کاربران زیاد فراگیر نشده است و تنها روی کروم بوک ها قرار داد . کروم بوک ها در واقع نوت بوک هایی هستند که با سیستم عامل کروم کار می کنند . اما برای کاربران مشتاق تست این سیستم عامل نیز روش های دیگری وجود دارد . قبلا هم در گویا آی تی مطلبی را در مورد روش اجرای سیستم عامل کروم بر روی یک ماشین مجازی قرار دادیم .

اما در این مطلب می خواهیم به روش اجرای مستقیم سیستم عامل کروم بر روی کامپیوترتان و تنها با استفاده از یک فلش درایو بپردازیم . پس با گویا آی تی همراه باشید …….

اما قبل از شروع بهتر است کمی با این سیستم عامل آشنا شوید .


سازگاری با سخت افزارهای سیستم شما

یکی از مهمترین مسائلی که هنگام نصب یک سیستم عامل جدید باید مد نظر داشته باشید ، سازگاری آن سیستم عامل با سخت افزار کامپیوتر شماست . برای سیستم عامل های مطرح دنیای کامپیوتر مثل ویندوز و لینوکس مشکل خاصی وجود ندارد . حتی در صورتی که سخت افزارهای مورد نظر توسط سیستم عامل شناسایی نشوند ، با نصب یک درایور می توان آن را به سیستم عامل شناساند .

اما در مورد کروم قضیه کمی فرق می کند . کروم هنوز در مراحل ابتدایی راه است و از طیف گسترده از سخت افزارها پشتیبانی نمی کند . در واقع بیشتر برای همان کروم بوک ها که سخت افزار مشخصی دارند سازگار شده است . البته باید به این نکته هم اشاره ای داشته باشیم که کروم بر پایه سیستم عامل لینوکس کار می کند و همین امر باعث می شود تا در برخی مواقع بتواند برخی سخت افزارهای سیستم را شناسایی کند .


قبل از اینکه شروع کنیم باید یک فلش درایو حداقل چهار گیگابایتی در اختیار داشته باشید و یا یک فلش درایو که حداقل ۴ گیگابایت آن خالی باشد . البته پروژه کرومیوم گوگل هم لیستی را منتشر کرده است که در آن نام دستگاه هایی که سیستم عامل کروم با موفقیت روی آنها بارگزاری شده و مشکلی وجود نداشته است قرار دارد . برای مشاهده لیست به اینجا مراجعه کنید . همچنین ممکن است که نتوانید به صورت وای فای به اینترنت متصل شوید و نیاز باشد که از اتصال کابلی استفاده کنید . این مورد نیز به همان پشتیبانی کروم از سخت افزارهای سیستم باز می گردد .


نصب سیستم عامل کروم بر روی فلش درایو

گوگل هیچگاه به صورت رسمی نسخه ای از سیستم عامل کروم را برای کاربران منتشر نکرده است . با این حال می توانید از نسخه های غیر رسمی استفاده کنید . در هنگام انتخاب نسخه های سیستم عامل کروم با دو انتخاب روبرو هستید : نسخه Vanilla و نسخه Lime .

نسخه Vanilla در واقع نسخه فعلی سیستم عامل کروم می باشد که بروز رسانی می شود . اما نسخه Lime نسخه قبلی می باشد که چند ماهی است بروز رسانی نشده . اما باز هم یک عامل تعیین کننده دیگر در اینجا دخیل است . آن هم مربوط به سازگاری سخت افزاری می باشد . درست است که نسخه Vanilla جدیدتر است اما نسخه Lime سازگاری بیشتری با سخت افزارها دارد . نسخه Lime شامل درایورهایی برای چیپ ست های وای فای Broadcom ، Ralink و Realtek می باشد . به علاوه اینکه از کارت های گرافیکی انویدیا و AMD نیز پشتیبانی بهتری به عمل می آید . پس اگر حوصله سر و کله زدن با ناسازگاری های سخت افزاری را ندارید ، نسخه Lime انتخاب بهتری خواهد بود .

لینک صفحات دانلود مربوط به هر دو نسخه Lime و Vanilla نیز در پایین صفحه قرار داده شده است . توجه داشته باشید که پس از مراجعه به صفحه دانلود هر کدام از نسخه های زیر ، نصاب USB را دانلود کنید . حجم فایل ها نیز کمتر از ۳۰۰ مگابایت است که برای یک سیستم عامل تقریبا جحم کمی می باشد .

کاربران مک تنها کافیست که Builder application را دانلود کنند . کاربران لینوکس نیز پس از اتمام دانلود باید از دستور dd استفاده نمایند . البته راهنما نیز در صفحه دانلود وجود دارد . نکته مهمی که کاربران لینوکس باید بدانند این است که استفاده از دستور dd می تواند خطرناک باشد . چون در صورت استفاده نادرست از این دستور ممکن است که کل اطلاعات هارد دیسک شما از دست بروند .

پس از اتمام دانلود سراغ فایل زیپ رفته و آن را اکسترکت کنید تا به فایل ایمیج برسید .

حالا برنامه Windows Image Writer را دانلود کرده و آن را از حالت زیپ خارج کنید . سپس فایل Win32DiskImager.exe را اجرا کنید .

پس از باز شدن برنامه Windows Image Writer روی آیکون فولدر آبی رنگ کلیک کرده و فایل ایمیج مربوط به سیستم عامل کروم را از روی هارد دیسک انتخاب کنید . اکنون یک فلش درایو به سیستم متصل کرده و درایو آن را از لیست موجود در برنامه انتخاب کنید . سپس روی دکمه write کلیک نمایید .

توجه داشته باشید که پس از شروع عملیات ، تمامی اطلاعات موجود در فلش درایو شما پاکسازی می شوند . پس حتما از فایل های مهم خود در فلش درایو پشتیبان گیری کنید . تاکید می کنیم که در انتخاب درایو مربوط به فلش درایو در برنامه Windows Image Writer حداکثر دقت را به کار ببرید . چون یک اشتباه در انتخاب درایو مورد نظر باعث خواهد شد تا همه فایل های تان در درایو مورد نظر پاکسازی شود .

پس از اینکه عملیات به پایان رسید ، فلش درایو را متصل به سیستم باقی بگذارید و سیستم را ریست کنید .


تنظیمات بوت سیستم

به منظور اینکه سیستم را از روی فلش درایو بالا بیاوریم باید تغییراتی را در تنظیمات بوت سیستم اعمال کنیم . این روش ممکن است برای هر کامپیوتری متفاوت باشد ولی روش کلی کار به صورت زیر است .

در هنگام ریست سیستم خوب به پیغام های ظاهر شده دقت کنید . در صورتی که پیغامی با عنوان Boot Menu مشاهده کردید ، باید به گزینه مقابل آن هم دقت کنید . مثلا در نوت بوک من پیغام F12 Boot Menu در گوشه صفحه نمایش داده می شود و این یعنی اینکه با فشردن دکمه F12 می توانم منوی بوت را مشاهده کنم و تعیین کنم که سیستم از روی چه چیزی ( دی وی دی درایو ، هارد دیسک و یا فلش درایو ) بارگزاری شود .

اما اگر سیستم شما چنین گزینه ای ندارد ، پس از ریست کردن چند بار کلید Delete را بزنید تا وارد تنظیمات بایوس شوید . در این قسمت معمولی بخشی با نام Advanced که مربوط به تنظیمات پیشرفته می شود وجود دارد . وارد آن شده و بوت اول که با عناوینی نظیر ۱st Boot یا First Boot نمایش داده می شود را به USB Drive تغییر دهید و تنظیمات را ذخیر کنید . معمولا با زدن کلید F10 و سپس دکمه Y ، ذخیره سازی انجام خواهد شد .

اگر تنظیمات را درست انجام داده باشید ، حالا باید با صفحه شروع سیستم عامل کروم روبرو شوید . البته توقع نداشته باشید که سیستم عامل کروم مانند آنچه که بر روی کروم بوک هاست ، سریع بالا بیاید . چون شما در حال استفاده از سیستم عامل کروم بر روی یک فلش درایو هستید و مسلما سرعت فلش درایوها از سرعت حافظه های SSD که در کروم بوک ها از آن استفاده می شود کمتر است .

تنظیمات اولیه را انجام دهید تا به دنیای کروم وارد شوید .

منبع:gooyait


  • geek

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی